Lazer epilasyon ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
1. Lazer epilasyon yazın uygulanmaz. YANLIŞ
Lazer yaz-kış fark etmeksizin uygulanabilecek bir tedavi yöntemidir. Fakat işin uzmanı kişiler tarafından yapılmadığı takdirde yanık riski yüksektir. Dolayısıyla uzman kişilerce, hastaya uygun dozlar belirlenerek uygulama yapılması gerekir. Yazın lazer uygulaması yapıldıktan sonra oluşacak kızarıklıklar nedeniyle birkaç gün güneşlenilmemesi önerilmelidir. Aksi taktirde güneş lekeleri oluşabilir.
2. Acısız lazer epilasyon. YANLIŞ
Lazer epilasyon yapılırken duyulan acı, kıl köklerinin yanması ile ilgilidir. Kökleri yanmayacak kadar düşük doz uygulaması hastanın acı hissetmemesine neden olacaktır. Bu da kılların yanmamasını ve seansın yeteri kadar etki gösteremeyeceğini açıklar. Lazer uygulamasında deri yanmayacak kadar soğutulmalı ve lazer dozu iyi ayarlanarak sadece kıl kökünü yakacak kadar olmalıdır.
3. Lazer epilasyon uygulamasında çok fazla acı ve ağrı hissedilir. YANLIŞ
Son dönemdeki teknolojik gelişmeler ve ileri soğutma sistemleri ile lazer epilasyonda artık acı hissi minimuma inmiş ve uygulama konforu ve hızı maksimum düzeyde arttırılmıştır.
4. Lazer radyasyon içerir. YANLIŞ
Lazerin prensibi ışık enerjisini ısıya dönüştürmek ve bu sayede hedef kıl kökünü yakmaktır. Herhangi bir ışın yaymamaktadır.
5. En yeni, en gelişmiş lazer cihazı sarı, beyaz, her kılı yok ediyormuş. YANLIŞ
Lazer epilasyonda kullanılan teknoloji siyah renkte emilim olması üzerine kurulmuştur. Beyaz ve sarı renklerde ışık enerjisi emilmeyeceğinden yanma olmayacaktır. Bu hastaların depilasyon veya iğneli epilasyon yöntemlerini kullanmaları gerekmektedir.
6. Lazer epilasyon güvenli değildir. YANLIŞ
Lazerin ürettiği enerji bir dalga boyu ışıktır. Doğru dozda uygulandığında cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin, röntgen ışınları vücutta artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA ( Food and Drug Assocation ) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.
- Sağlık Eczanesi (Ferit Katırcıoğlu )
- Yeni Şifa Eczanesi (Mehmet Azim Cumurcu )
- Akçin Eczanesi (Tuğba Akçin )
- Karaca Eczanesi (Fuat Ender Karaca )
- Dünya Göz Hastanesi Antalya
- Elif Eczanesi (Perran Katırcıoğlu )
- Kırşehir Eczanesi (Arif Müştekin )
- Bornova Ege Eczanesi (Vildan Toprakkan )
- Selçuk Ecza Deposu
- Sivri Eczanesi (Talal Sivri )
- Hastaneler  |  Doktorlar  |  Eczaneler  |  Yayın İlkeleri  |  RSS  |  Ziyaretçi Defteri  |  Künye  |  Bize Ulaşın
Yazılım: CM Bilişim
|